Συστήματα Αδιάλειπτης Παροχής Ισχύος (UPS)

ups

Τα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) φροντίζουν την εξομάλυνση των μεταβατικών φαινόμενων, όπως η διακοπή τροφοδοσίας και οι βυθίσεις τάσεις που εμφανίζονται στο δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ηλεκτρονικές διατάξεις (πχ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, servers κ.τ.λ.) έχουν ανάγκη να προστατεύονται από τα μεταβατικά φαινόμενα της τροφοδοσίας και την άμεση αποκατάσταση της.

Τα UPS εκτελούν δύο κύριες λειτουργίες με στόχων την προστασία των φορτίων που τροφοδοτούν:

  1. Αποθηκεύουν ενέργεια σε συσσωρευτές για την τροφοδότηση του φορτίου σε περίπτωση απουσίας του δικτύου τροφοδοσίας.
  2. Βελτιώνουν την ποιότητα της παραγόμενης εναλλασσόμενης τάσης έτσι ώστε να προκύπτει μία κατά το δυνατόν ιδανική ημιτονοειδής κυματομορφή με σωστή τιμή και συχνότητα για την τάση τροφοδοσίας.

Με πιο απλά λόγια τα UPS προστατεύουν τις συνδεδεμένες σε αυτά συσκευές από τα εξής προβλήματα:

  • Διακοπή Ρεύματος: Πλήρης απώλεια τάσης που μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε εξοπλισμό ιδίως όταν συνοδεύεται από χαμηλές ή υψηλές τάσεις.
  • Στιγμιαία χαμηλή τάση: Προκαλεί τρεμόπαιγμα στα φώτα και, ορισμένες φορές, επανεκκίνηση σε υπολογιστικά συστήματα.
  • Στιγμιαία υψηλή τάση: Προκαλεί φθορά και ζημιές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
  • Υπόταση: Χαμηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος (κάτω από 210 V). Υπερθερμαίνει τους ηλεκτροκινητήρες.
  • Υπέρταση: Υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος (άνω των 260 V). Μπορεί να καταστρέψει τους λαμπτήρες και προκαλεί ζημιές σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό

Η πρόοδος της τεχνολογίας στον τομέα των ηλεκτρονικών ισχύος βοήθησε σημαντικά και στην ανάπτυξη των συστημάτων αδιάλειπτης παροχής ισχύος και ταυτόχρονα μείωσε το κόστος απόκτησης τους.

Έτσι σήμερα με ένα κόστος που αρχίζει από τα 50,00 € (αναλόγως την ισχύ που χρειαζόμαστε) μπορούμε να πάρουμε ένα αξιόπιστο UPS και να προστατεύσουμε τον εξοπλισμό μας (δηλ. Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, Monitor, Τηλεοράσεις, modem, τηλέφωνα, τηλεφωνικά κέντρα, συστήματα ήχου κ.α.) που στην καλύτερη περίπτωση θα αξίζει το 10πλάσιο!!!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook είτε στο e-mail: support@help4pc.gr  ώστε να διαλέξουμε μαζί το αποδοτικότερο και οικονομικότερο UPS για τις ανάγκες σας.

copyright 2016 : www.help4pc.gr ©

Πρόσφατα Άρθρα

Follow Us

Ιστορικό

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας

μπορείτε να ακυρώσετε την συνδρομή σας εύκολα πατώντας στο unsubscribe στο τέλος του email

Έχετε απορίες ;;;
Θέλετε διευκρινήσεις ;;;

καλέστε μας στο
699 79 30 700

εναλλακτικά
χρησιμοποιήστε την φόρμα
από εδώ